TEKNISK INFORMATION

– og det med småt

Her finder du svar på det meste

Vinduer og døre fra TL Vinduer er alle baseret på en række arkitekttegnede standardprofiler, som kan tilpasses efter individuelle ønsker og behov. Nedenfor ser du eksempler på de primære grupper af vinduer og døre, som naturligvis kan produceres til enhver form for bolig eller erhvervsbyggeri – nyt som gammelt.

Topstyrede vinduer

Topstyrede vinduer

Vinduets hængsler er monteret i rammens/karmens øverste sider, og ved åbning udskydes rammens nederste del, mens den øverste rammedel samtidig bevæger sig lidt ned.

Sidehængte vinduer

Sidehængte vinduer

Hængseltypen kan være forskellig. For ældre vinduestyper (dannebrogs- og bondehusvinduer) anvendes der normalt anverfere som lukkebeslag, mens rammen ved åbning fastholdes med friktionsbremse.

Vinduer med fast karm

Vinduer med fast karm

Rammer med faste vinduer, der ikke kan åbnes, anvendes typisk som facadevinduer i kombination med andre vinduer eller døre.

døre

Døre

Døre kan leveres både som terrassedøre og facadedøre. Terrassedøre leveres som standard med trepunktslås og aktiv grebsbremse indvendigt.

Vinduesløsninger generelt

Langt de fleste vindues- og dørløsninger tager udgangspunkt i et form for standardprogram. Ikke desto mindre betragter vi den enkelte opgave som unik – og rådgiver ud fra den konkrete sammenhæng, som elementerne skal indgå i. Der er således store variationsmuligheder i produkterne, og for vores designere er fleksibilitet i valg af udtryk og løsninger en del af processen.

Når det kommer til vinduestyper, skelner vi mellem: trævinduer, træ/alu-vinduer samt hårdttræsvinduer (eg og mahogni typisk). Har du behov for yderligere information og vejledning til valg af vinduestype, kan du læse mere på vores hjemmeside under ”Døre og vinduer”.

Lyd og støjdæmpning

Diverse støjkilder kan dæmpes med forskellige glaskonstruktioner. Fx ved at anvende en specialfolie, der giver mulighed for at dæmpe støj samt forbedre lydmiljøet. Den ikke-synlige folie ligger mellem to stykker floatglas – og udover at have stærkt lyddæmpende egenskaber, beskytter den effektivt mod solens blegende UV-stråler.

stojdaempning vinduer

Glas og ruder

Vores vinduer og døre er som standard monteret med klart energiglas. Men vi har en lang række forskellige glasvarianter at vælge mellem:

  • Lydreducerende glas
  • Sikkerhedsglas
  • Hærdet glas
  • Lamineret glas
  • Solafskærmende glas
  • Ornamentglas

U-værdien på 2-lags ruder er 1,1, mens 3-lags vinduer har en u-værdi på 0,5.

Overfladebehandling

Det er vigtigt for os at være en del af den samlede proces lige fra idé og design til levering af det færdige element. I malerafsnittet arbejder vi kun med specialudviklede og miljøgodkendte produkter, og den rette overflade bidrager til at sikre enkel vedligeholdelse og lang holdbarhed.

Vi har en lang række standardfarver og kan mod tillæg levere dine vinduer og døre i farver efter eget ønske (RAL eller NCS) og med et glanstal på 30.

Greb og beslag

Dit valg af beslag har stor betydning for det endelige udtryk. Som udgangspunkt er vores produkter beslået med systembeslag, men vi kan meget mere end det traditionelle. Du kan også vælge paskvilgreb, anverfere, stormkroge, indbrudssikre beslag mm. Vi udarbejder også gerne specialbeslag, hvor det er relevant. Uanset hvilken løsning du går med, er det altid afstemt med det konkrete produkt og den efterfølgende anvendelse.

Montage og vedligeholdelse

Korrekt montering har stor indflydelse på dine nye vinduer og døres holdbarhed. Du kan læse meget mere om korrekt montering af træ- og træ/alu-vinduer i katalogerne, du kan downloade her på siden.

Certificeringer

Med TL Vinduer som leverandør kan du føle dig sikker i dine valg – uanset om det gælder design eller kvalitet.

Vi er medlem af DVV-ordningen, som er en frivillig dansk kvalitets- og garantiordning for facadevinduer og yderdøre med egen DVV-mærkning.

Trævinduer fremstillet efter System 2 ØKO skal ifølge Vinduesindustriens Tekniske Bestemmelser have en andel af kernetræ på mindst 90 % og være overfladebehandlet med et miljøvenligt træbeskyttelsessystem. Dette er med til at sikre, at vinduerne har en længere holdbarhed.

Vi er medlem af de danske vinduesproducenters brancheorganisation VinduesIndustrien.

CE-mærkningen af vores produkter er bevis på, at vi overholder de beskrevne procedurer i EUs byggevareforordning.

Energivinduer er en frivillig ordning med tydelig relation til energikrav i bygningsreglement og -klasser.

Service

Vi er altid klar til at yde dig den bedste service – både før, under og efter dit køb af vinduer og døre. Du er også velkommen til at besøge vores fabrik og se, hvordan vi producerer vinduer og døre i bedste kvalitet.

Downloads

Her kan du downloade brugervejledninger samt diverse datablade og certificeringer.
Vil du inspireres, kan du også finde vores katalog, hvor du kan se nogle af de løsninger, vi har lavet.