VINDUER OG DØRE

Træ, hårdttræ eller træ/alu – lige som du vil

Trævinduer

I Danmark har træ været en vigtig del af vinduet lige siden, vinduesåbningerne i de første kristne kirker for mere end tusind år siden blev hugget ud af én egeplanke. Meget er sket siden da, men det er dog fortsat træ, der er den vigtigste bestanddel, når et vindue skal produceres.

Det danske vejrlig kan være en barsk omgang – også for vinduer. Derfor giver det god mening at vælge fyr hentet højt fra nord i Skandinavien, der hvor træerne vokser langsomt. Det giver en tæt kernestruktur og dermed de bedste forudsætninger, når det gælder modstandsdygtighed og holdbarhed.

 

 

Hårdttræs-
vinduer

En anden mulighed med hensyn til langsomtvoksende træ er eg. Også her er der tale om en meget modstandsdygtig træsort, og derfor en glimrende råvare til produktion af døre og vinduer af meget høj kvalitet.

Endelig er der det tropiske hårdttræ mahogni, der ligesom eg giver et særligt smukt slutprodukt og udmærker sig ved at have gode styrke- og bearbejdningsegenskaber. Vi stiller strenge krav til råmaterialet, specielt mahogni. Derfor er det kun træ af højeste kvalitet og fra egne med dokumenteret bæredygtigt skovbrug, der finder vej til vores fabrik.

Træ/alu

Et rigtig godt alternativ til trævinduer er kombinationen træ og aluminium.

Her er det klassiske trævindues udtryk fastholdt indvendigt, mens anvendelsen af aluminium på ydersiden sikrer minimalt vedligehold og lang levetid.

 

Facade- og terrassedøre

 

Langt de fleste dørløsninger tager udgangspunkt i en form for standardprogram. Ikke desto mindre betragter vi den enkelte opgave som unik – vurderet ud fra den konkrete sammenhæng, som din nye dør skal indgå i. Der er således store variationsmuligheder i design og materialer. Vi producerer facade- og terrassedøre i malet fyr, træ/alu eller hårdttræ og med eller uden glas – helt efter dine ønsker.